DE CIJFERS

DE CIJFERS

Een schokkend, maar waar feit over aluminiumfolie: het is verantwoordelijk voor 412 gram CO2 uitstoot per m2. Vergelijk dat eens met een moderne auto. Die heeft een CO2 uitstoot van ca. 110 gram per km.

Wrapix producten hebben tot 80% minder CO2 uitstoot dan aluminiumfolie. Voor iedere productsoort heeft Blue Engineering een Life Cycle Assessment (een analyse van de impact van een product op de planeet) uitgevoerd.

Dit zijn de verbluffende resultaten:

Meer over het onderzoek

Zowel Wrapix papier als aluminiumfolie zijn door Blue Engineering
onder de loep genomen door middel van een Life Cycle Assessment,
waarbij gekeken is naar de volgende punten:  

• Grondstofwinning van de planeet
• Fabricage en verwerking
• Vervoer
• Gebruik
• Afvalverwijdering

Alle cijfers bekijken? Bekijk het Life Cycle Assessment,
uitgevoerd door Blue Engineering.

Geen ingewikkelde verhalen, maar keiharde cijfers.

WRAPIX is papier, en papier is gemaakt van bomen…

We willen bijdragen aan een beter milieu met onze producten. Om dat te bereiken willen we de kappersbranche samen bewegen. En dus aluminiumfolie gaan vervangen door Wrapix papier.

We horen je denken: papier, is dat dat zo milieuvriendelijk? De voordelen zijn enorm ten opzichte van aluminiumfolie. Maar om ook zo duurzaam mogelijk te produceren met papier, dragen we het FSC keurmerk.

FSC keurmerk voor papier
Wrapix is FSC gecertificeerd. Dit wil zeggen dat de bossen die worden gebruikt voor onze producten, worden beheerd op een manier die de biodiversiteit behoudt en de levens van lokale mensen en arbeiders ten goede komt. Door FSC gecertificeerd te zijn, zorgen we er dus dat we écht zo min mogelijk gebruik maken van de aarde om onze producten te maken.

 

BENIEUWD HOE DIT ERUIT ZIET?

Bekijk het uitgebreide productassortiment hier.

(c) Wrapixpaper 2020
Privacyverklaring • Algemene voorwaarden